Hallituksen kokous 25.02.2007

Kohteesta Linux-aktivaattori
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Läsnä

  • Tapio Lehtonen, pj. ja sihteeri
  • Petri Salmela
  • Raija Polojärvi

1. Kokouksen aloitus

Kokous alkoi 18.04, pj oli vähän myöhässä kun piti kissaa hoitaa. Paikalla on kolme jäsentä, eli kokous on päätösvaltainen.

2. Edellisen kokouksen aiheet

Edellisen kokouksen pöytäkirjassa oli ääkkösongelmia. Pöytäkirja oli hieman sekava, vaikea löytää mitä oli sovittu ja päätetty. Osin tästä syystä varmaan hommat ovat huonosti edenneet. Koitetaan petrata tällä kertaa.

Uudeksi jäseneksi hyväksytylle on tiedotettu asiasta, odotellaan tiliotetta jotta nähdään onko jäsenmaksu maksettu. Sitten on jäseneksi liittyminen selvä.

Uusia webbisivuja rakennellaan, keskeneräistä versiota on vähän kateltu mutta kun keskeneräisiä töitä ei näytetä herroille eikä eräälle muulle ryhmälle ei asiaa käsitellä enempää tällä erää.

Tilitoimiston kysely on jäänyt tekemättä, kun pj unohti saaneensa aiheesta tehtävän. Koitetaan uudestaan samalla nakituksella.

Yhdistysrekisteriin piti lähettää uudet yhteystiedot ja nimenkirjoittajat. Unohtui tämäkin tekemättä. Nakitaan uudestaan puheenjohtajalle.


3. Lukijankirje-projekti

Porixi puuhaa lukijankirjettä porilaisiin sanomalehtiin aiheesta koulutoimen rahapula ja rahan tärvääminen kalliisiin ja huonoihin ohjelmistoihin. Petri Salmelakin ilmaisi kiinnostuksensa ja saa jatkossa kirjoitelman luonnokset.

Kirjoitelma olisi lähetettävä kohtapuoleen, vaalit on 18.3. eli kolmen viikon päästä.

4. Vuosikokouksen valmistelua

Tero Kuusela muistutti vuosikokouksesta, sitä pitäisi valmistella hyvissä ajoin kun järjestelyissä on pakollisia kuvioita joihin menee vakioaika.

Kokous päätti kokouspaikaksi Porin, tarkempi paikka selviää myöhemmin. Toivottavasti linja-autoaseman ja rautatieaseman lähistöllä.

On epäselvyyttä mitä säännöt sanovat vuosikokouksesta, kun Tero Kuusela on maininnut uusista säännöistä mutta on epäselvää mitkä ovat nyt voimassa olevat säännöt ja onko ne jo toimitettu yhdistysrekisteriin. Puheenjohtaja kyselee Terolta lisätietoja.

Vuosikokousta varten pitää olla tilinpäätös, jonka tekemiseen tarvitaan rahastonhoitaja. Joko tilitoimisto tai jäsenistä rekrytoidaan vapaaehtoinen. Edelliseltä rahastonhoitajalta pitää pyytää paperit.

Sääntöehdotus on ehkä https://svn.linux-aktivaattori.org/dokumentit/vuosikokoukset/2006/kevat/ sillä parempaakaan tietoa ei ole.

Jäseniltä on pyydettävä suostumus sähköpostilla toimitettaviin kokouskutsuihin. Säästyy postimaksuja.

5. Fenfire

Matti Katila on kysynyt Fenfire-projektin hostaamisesta Linux-Aktivaattorissa. Oli epäselvää onko Fenfire L-A:n tavoitteiden mukainen, ja asiasta ei ole kuulunut lisätietoja. Hallitus hyllyttää asian käsittelyn, jos uutta tietoa ilmenee otetaan uudestaan käsittelyyn.

Ennen ulkoisten projektien hostaamista pitäisi L-A:n saada omat perustoimintonsa kuntoon.

6. Seuraava kokous

Seuraava kokous pidetään nettikokouksena kahden viikon päästä, eli maaliskuun 11. päivä kello 18. - 19.

7. Kokouksen päättäminen


Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.55.